Στον τομέα Ανώτερων Θεωρητικών τα μαθήματα είναι : Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα και η Σύνθεση . Το κάθε ένα από αυτά ολοκληρώνεται με τη λήψη του αντίστοιχου αναγνωρισμένου πτυχίου, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση στο αμέσως επόμενο επίπεδο.

Για να μπορέσει ένας σπουδαστής να ξεκινήσει τα Ανώτερα θεωρητικά από το πρώτο τομέα που είναι το Ειδικό Αρμονίας και να εισαχθεί στο Α’ έτος του ειδικού Αρμονίας, πρέπει να έχει τελειώσει την Γ’ Θεωρία και το Γ’ Σολφέζ και να λάβει και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον «Λίαν Καλώς». Η ελάχιστη φοίτηση είναι 3 χρόνια για να πάρει το πτυχίο του μετά από εξετάσεις. Για να εισαχθεί στο Β’ έτος, πρέπει να λάβει μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις στην Α’ Αρμονία και Δ’ Σολφέζ και να πάρει τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» και κατόπιν να φοιτήσει ελάχιστα στα 2 χρόνια για να πάρει το πτυχίο κατόπιν εξετάσεων.

Τα μαθήματα είναι κυρίως, ατομικά και στη διάρκεια των σπουδών του ο σπουδαστής συμπληρώνει τις γνώσεις του με επιπλέον υποχρεωτικά μαθήματα, ανάλογα με το ειδικό μάθημα που παρακολουθεί, όπως πιάνο, σολφέζ, άσκηση ακουστικής ικανότητας (dictee), ιστορία της μουσικής, εναρμόνιση στο πιάνο, μορφολογία, γνώσεις απλής αντίστιξης, οργανογνωσία, prima vista, χορωδία, μουσική τεχνολογία, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας ή μπάντας ,τα οποία συνδυάζονται με ανάλυση και ακρόαση έργων της μουσικής φιλολογίας και δίνουν άρτια θεωρητική εκπαίδευση στους σπουδαστές μας.

 

 

 

  • Εδικό Αρμονίας
  • Αντίστιξη
  • Φούγκα
  • Σύνθεση